Laat de spoelbak vol lopen met koud water, doe hierin de mosselen en voeg hierin een schepje zout. (door het toevoegen van het zout gaan de mosselen zich zoals in het zeewater voelen en gaan ze terug open gaan. Hierdoor gaan de onreinheden verdwijnen).
Spoel deze nog een keer extra na en doe ze in de geperforeerde ovenplaat.
Zet de plaat even aan de kant en snij het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes van 6mm op 6mm.
Stoof deze samen met een gesnipperde ui even aan in een potje en kruid af met peper en zout. (indien u wenst, kan u deze ook stomen) Snij hierna bieslook erg fijn en open een flesje blonde leffe.
Als alles klaar staat steken we de mosselen in de stoomoven en we laten deze gedurende 7min stomen. Als de oven afloopt, voegt u de gestoofde pompoen, bieslook en een 1/3 van de blonde leffe toe. Serveer de mosselen in een potje en drink er een verfrissende blonde leffe bij.