Londerzeelse stoverij van Wit peerd bier en peperkoek

Omschrijving

Bruine fond aan de kook brengen met rozemarijn, kardemom en La Spezia kruiden. Dit laten trekken bij 95°C gedurende 10 minuten. Een stoofpan verhitten op 200°C, met wokolie, wanneer de olie een temperatuur heeft van 180°C, voegt u de versnipperde rode ui toe. Geheel kort aanfruiten gedurende 1 minuut. Vlees en boter toevoegen en 4 minuten aanbakken. Temperatuur van de pan verlagen naar 180°C en de gezeefde bruine fond met het kwakbier toevoegen. Het geheel laten koken onder een deksel gedurende 2 minuten. De kruiden en peperkoek bestreken met mosterd toevoegen. Terug laten opkoken en verder garen gedurende 4 u, afwerken met vleesglace en bijbinden met bruine sausbinder. Snijd enkele schijven peperkoek in blokjes van 1 op 1cm en bak deze krokant in de pan met boter. Werk ze af met gomasio sesammengeling.

Tips

Benodigdheden

• 5dl liter bruine fond
• 2g verse rozemarijn
• 2g kardemom
• 1g spicemix del monde la specia
• wokolie
• 6 rode ui
• 750g Stoofvlees versneden belgisch rund
• 30g lichtgezouten boter/30g croûtons
• 1 flesje 33cl Wit peerd bier
• 2 verse blaadjes laurier
• 2g verse tijm
• 40g peperkoek/ 50g croûtons
• 20g mosterd
• 4g peper szechuan
• 4g keukenzout
• 4g vleesglace
• 15g bruine sausbinder maizena exspress
• 30g gomasio met curry

Budget

Tijd

Moeilijkheid