Kook de eieren hard in gezouten water en verwijder nadien de schaal.
Halveer ze en haal het eigeel er voorzichtig uit.
Bak de zalmfilet langs beide kanten in een weinig boter tot deze bijna gaar is en laat deze afkoelen. Plet de zalm voor ½ fijn en meng de helft met de mayonaise en de fijn gehakte kruiden.
Kruid het geheel af met peper en zout en verfijn het eitje met enkele schijfjes lente ui en blokjes tomaat.
Versnij de tomaten en komkommers in schijfjes.
Pel de ui en snij in fijne ringen.
Kook de boontjes en koel ze onder ijswater.
Was de sla en scheur in grove stukken.
Halveer de kerstomaatjes.
Leg een bedje sla op het bord en presenteer hier de tomaten en komkommers schijfjes op.
Leg de eitjes erbij op en werk het bord af met de resterende zalm, ui ringetjes, lente ui, gehakte peterselie, peper, zout en extra vierge olijfolie.
Als u na het koken de eieren in ijswater legt en ze een tikje geeft dan pellen ze nadien beter. Verschillende vullingen met tomaat, kerrie, kip kunnen alvast voor variatie zorgen. Serveer de eitjes als een hapje.